Kabarık su faturalarına şaşırmayın 268

Active ImageSoma Belediyesi su sayaç okuma ve tahsilatında yapılan yenileme ile daha önce bir ay önceki su sarfiyatı ödenirken şimdi okuma anındaki su sarfiyatı okunuyor. Yine yapılan yenilik ile otomatik ödeme talimatı ve kredi kartı ile ödeme imkanı oluşturuldu.
Belediye Başkanı Hasan Ergene su tahsilatında yapılan değişiklikleri yaptığı basın toplantısıyla anlattı. Başkan Ergene bilgisayar sistemine 180 bin YTL yatırım yaptıklarını bundan sonra vatandaşın bankalara otomatik ödeme talimatı vererek yada kredi kartıyla ödeme yapabileceklerini belirtti. Başkan Ergene daha önce bir ay önceki su sarfiyatını tahsil ettiklerini yeni sistemle elektrikte olduğu gibi okuma anındaki son sarfiyatı faturalandırdıklarını belirtti. Bu yüzden vatandaşların bu dönemde iki aylık fatura ödeyeceğini söyledi. Akıllı su sayaçlarını da tanıtan Belediye Başkanı Hasan Ergene kredi kartı ile 29.35 YTL’lik su faturasının ilk ödemesini de kendisi yaptı. Belediye Başkanı Hasan Ergene “1987 de kurulan bilgisayar sistemimiz, 1995 yılında modernize edilmişti. Bu gün geldiğimiz noktada ihtiyaçlara cevap vermiyordu. Hem bilgisayar sistemini hem yazılımlarını tamamen yeniledik. Şimdi bu bize ne kazandırdı. Bundan sonra Soma Belediyesine su abonesi olan vatandaşlarımız, eğer bankada hesapları varsa hesaplarına otomatik ödeme talimatı vererek burada hiç sıra beklemeden, zaman harcamadan su faturalarını ödeyebilecekler. Kredi kartıyla ödeme sistemini başlattık. Cebinde her hangi bir bankanın kredi kartını taşıyan vatandaşlarımız veznemize kadar geldiği takdirde biz su faturasını kredi kartından tahsil edebileceğiz. Bu işleri başarmak için bilgisayar sistemimize 180 bin YTL yatırım yaptık. Su okuma işini arkadaşlarımız daha önce ellerindeki defterlere yazıp bir önceki ayın faturasını bırakıyorlardı. Şim biz onlara el bilgisayarı aldık. TEDAŞın kullandığı gibi 6 el terminali ile su sayaçları okunuyor ve faturası bırakılıyor. Daha önce biz bir ay geriden gidiyorduk. Bununla ilgili şikayet gelebilir, çünkü 2 aylık birden fatura geliyor vatandaşa. Soma Belediyesinde 5 yıldır suya zam yapmadık, benim dönemimdende önce olmak üzere. Tersine kademeli sistemi bizim dönemimizde kaldırmakla bir miktar indirim yaptık. Abone ücretlerini düşürdük. İşyerlerinde şantiye suyunu kaçak su kullanımını önlemek için kolaylıklar sağladık. Biz dönemimiz bitinceye kadar da suya zam yapmama yönünde kararlıyız. Bir takım tasarruf ve kaynakları devreye sokuyoruz. Vatandaşın kesesine ilave bir yük gelmesin diye gayret ediyoruz. Her şey dahil suyumuzun ton 1.49.YTL “ dedi.